Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş, kaliteli domates üretimiyle dikkat çekiyor. DOĞAKA'dan destek alarak kendi işletmelerini kuran çiftçiler, tonlarca domates üretimine başladılar.
Kent genelinde 4 bin 500 dönüm örtü altı yetiştiriciliği gerçekleştirilirken, 100 bin ton civarında üretim bekleniyor.
Domates, deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta ve Türkiye ekonomisine ciddi katma değer sağlıyor.
Akdeniz’in doğusunda bulunan kent, birçok sebze ve meyve çeşitinin üretim merkezi hâline geldi.
Üreticiler, Dulkadiroğlu İlçesi Güzelyurt mahallesinde 5 dönüm olarak başladıkları sera bahçelerini 1000 dönüme çıkardı.
Türkoğlu İlçesi Kadıoğlu çiftliğinde ise yaklaşık 3 bin 500 dekar alanda örtü altı seralarda domates yetiştiriyor.
Kahramanmaraş'tan Türkiye’nin birçok kentine domates gönderilirken, aynı zamanda tedarikçi firmalar aracılığıyla Almanya, İngiltere ve Katar gibi ülkelere ihracat yapılmaktadır. Kentin en önemli gelir kaynaklarından biri olan örtü altı seracılığında yaklaşık 5 bin tarım işçisi çalışmaktadır. Kentte üretilen domatesler genellikle salçalık, turşuluk, kurutma ve salça üretiminde kullanılmaktadır.
DOĞAKA'dan destek alan seracılar kendi işletmelerini kurarken, Tarım ve Orman Müdürlüğü de çiftçilere teknik ve finansal destek sağlanıyor.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.