Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Yerleşkesi’nde erozyon kontrolü ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında önemli bir çevre projesi başlatılıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek proje için 29 Eylül 2025 tarihinde ihale gerçekleştirilecek.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Şimşek ve Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Fatih Gökmen’den oluşan bir ekip öncülüğünde hayata geçirilen proje çerçevesinde, Şehit Bülent Yurtseven Yerleşkesi’nin 600 dönümlük bir alanına, önümüzdeki sonbahardan itibaren 30 bin fidan dikilecek ve 20 bin tohum toprakla buluşacak. Bu çalışmalar sayesinde hem erozyonun önlenmesi hem de karbon yutak alanı oluşturularak iklim dostu bir çevre kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca, yapılacak ağaçlandırma ile birlikte kuşların ve diğer canlıların yeni yaşam alanlarına kavuşması sağlanacak, bölgedeki ekosistem güçlendirilecek.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, projeye verdikleri destek ve katkılarından dolayı Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’e, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Daire Başkanlığı’na, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Iğdır İl Müdürü Mahmut Gültekin’e ve Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri Taner Tazegün’e teşekkür ederek “Bu proje ile hem üniversitemiz hem de Iğdır’ımız için kalıcı bir çevre yatırımı gerçekleşmiş olacak. Gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir ekolojik ortam bırakmak en önemli sorumluluklarımızdandır.” ifadelerini kullandı.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.