Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Gaziantep’te gerçekleştirilen “Gençlik ve Spor Çalıştayı“na katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Gaziantep’te gerçekleştirilen “Gençlik ve Spor Çalıştayı“na katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin iş birliğinde düzenlenen Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı.

Çalıştaya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, okul kulüpleri, erişilebilirlik adına yapılan 34 spor tesisi ve “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla yürütülen faaliyetlere değinerek, “Gaziantep her alanda olduğu gibi bu alanlarda da öncü ve model oldu” övgüsünde bulundu. Spora ve gençliğe dair yapılacak çalışmalar ve bilgi alışverişi amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortak düzenlediği Gençlik ve Spor Çalıştayı özel bir otelde gerçekleşti. 30 Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanları’nın ve Gençlik Spor İl Müdürleri’nin katıldığı çalıştay 2 oturumdan oluştu.

Birinci oturumunun gençlik, ikinci oturumun ise spor konuları işlendi. Çalıştayda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda belirlenen hedefler hakkında konuşarak, Gaziantep’te yürütülen okul kulüpleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından erişilebilirliği sağlamak adına yapılan mahalli spor tesisleşmesi ve yüzme kurslarına değinerek, “Gaziantep her alanda olduğu gibi bu alanlarda da öncü ve model oldu” dedi, çalışmalardaki başarıya dikkat çekti.Spor konusunun işlendiği ikinci oturuma ise Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ali Şahin, Ahmet Uzer, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, MHP Gaziantep Milletvekilleri Ali Muhittin Taşdoğan, Sermet Atay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Arif Özaydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Bilgin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve MHP İl Başkanı Cahit Çıkmaz katıldı.

“Kasapoğlu: Aile ve kadınlar sporda öncü olmalıdır”

Bakan Kasapoğlu sporu tabana yayma konusunda eğitim iş birliğinin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Aile ve kadınlar sporda öncü olmalıdır. Kadını toplumun öncüsü olarak görüyoruz. Kadınlar, öncü ruhla sporu tabana yayma noktasında inanıyorum ki bu başarıda önemli pay sahibi olacaklardır. O yüzden kadınların önceliklerine göre tesislerin kurulmasını sağlarsak ülkemizi spora daha hızlı entegre edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Engellilere yönelik hedef, yeni noktalara taşındı”

Engellilerin spora entegrasyonuyla toplum içerisinde daha fazla yer almasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu aktaran Kasapoğlu, “Yerel belediyecilik anlayışıyla, belediye başkanlarımızla ortaklaşa hareket ederek engellilerin entegrasyon sürecinde ilerleme kaydederek hedeflerimizi yeni noktalara taşıdık” ifadelerini kullandı.

“Kadın, erkek, genç, engelli her bireyimizi sporla buluşturacağız”

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le zaman zaman yaptığım görüşmelerde Gaziantep’te de engellilere yönelik çalışmaların çok ciddi noktalara eriştiğini öğrendim” diyen Kasapoğlu, toplum içerisinde yer alan özel bireylere dönük çalışmalarından dolayı Türkiye’de faaliyet gösteren yerel belediyelerden övgüyle bahsetti. Kasapoğlu, “Kadın, erkek, genç engelli her bireyimizi sporla buluşturacağız” dedi.

“Şahin: spor; akıl, kalp, cesaret, azim, güzel ahlaktır”

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katılımcıların şehre gelerek Anadolu’nun bütün renklerini ve sesini duyurduklarını söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ diyerek yola çıktık. İnsanımızı nasıl yaşatacağız dediğimizde yaşlısı ile her kesimi ve herkesi kucakladık. Fırsat verilip küçük bir adım atınca ne kadar muhteşem başarılar geleceğine inandık. İşte bu şehir bu yüzden çok özel bir şehir. Bu şehir sanayi şehri idi, şimdi kültür ve turizmde yükselen, ensar bir şehir. Ayrıca artık bu şehir eğitim şehri, Gençlik ve Spor Bakanımız sayesinde ‘Spor Kenti’ oluyor. Belediye Meclisimiz ’de özel oturum yaparak onu fahri hemşerimiz yaptık. ‘Marifet iltifata tabidir’ Muallim Naci. Biz bu güzel çalışmalar için 1 milyon genci ile Türkiye’nin en genç şehri olarak çok teşekkür ediyorum. Öncelikle biz tesis olmadan tanıtım olmaz dedik. Şuna inanarak ‘Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk olanın şehri de gülistan olur’ dedik. O yüzden buranın medeniyetine baktığımızda çok özel bir bağ görürsünüz. Sporun kaybedeni yok, spor güçtür. Ay yıldızlı bayrağı dalgalandırdığımızda güçtür. Spor; akıl, kalp, cesaret, azim, güzel ahlaktır. Mustafa Kemal Atatürk ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim’ diyorken Cumhurbaşkanımız ‘Spor ne kazanma hırsı ne kaybetme korkusudur. Tek kelime ile özgüvendir’ diyor. Modelimiz çok kuvvetli” diye konuştu.

 

 

 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.