Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali 13. kez düzenleniyor. 20-21 Şubat'ta Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen şefler Fethiye'de buluşacak.
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan, bu yıl 20-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Festival, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen şefleri, aşçıları ve gastronomi öğrencilerini Fethiye’de bir araya getirecek.
“Bu yıl 15. yılımız, birçok etkinlik düzenliyoruz”
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği'nin kuruluşundan bu yana önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Onur Arslan, şu ifadeleri kullandı:
“Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği 2010 yılında kurulmuş bir dernek. Bu yıl da 15. yılımız. Dernek aktiviteleri ve faaliyetleriyle ilgili aslında birçok etkinlik yapıyoruz. Ama bizim için Türkiye geneli ve aslında yurtdışından da gelen konuklarımız, şeflerimiz, misafirlerimiz oluyor. Bu yıl da 20-21 Şubat’ta Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali'nin 13.’sünü düzenleyeceğiz. Altyapı çalışmalarımızı hazırladık. Birçok kurum ve firmadan destek aldık.”
“Lise ve üniversite düzeyinde öğrenciler festivale katılım sağlıyor”
Festivalin sadece profesyonel aşçıları değil geleceğin şeflerini de ağırlayacağını belirten Onur Arslan, şu sözleriyle eğitimin önemine vurgu yaptı:
“Türkiye genelinde lise düzeyi ve üniversitede birçok öğrencimiz buraya katılım sağlıyor. Onlar için de değerli şeflerimiz, Türkiye genelinde belirli çalışmaları yapmış, kendini fark ettirmiş aslında değerli şefler. Onları Fethiye’ye davet ediyoruz. Onların katılımıyla büyük bir organizasyon gerçekleştireceğiz.”
“Yarışmacılar kendi seçtikleri ürünlerle Türk mutfağını modern hâle getirecek”
Festivalde yarışmacılar, hünerlerini sergileyerek jüri üyelerinin değerlendirmesine sunacaklar. Onur Arslan, festivalin en önemli noktalarından biri olan yarışma kategorileri hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Yarışmacıların kategorileri var. Lise düzeyi ve üniversite düzeyi, aşçılar ve şefler kategorileri var. Bunların içinde de tabii ki bizim aslında en çok değer verdiğimiz şey modern Türk mutfağıdır. Yani Türk yemekleri, biliyorsunuz dünyaca ünlü, aslında çok meşakkatli hazırlanan ve çok lezzetli yiyecekler. Bunları da biz, yarışmacılara kategori olarak sunuyoruz. Ana yemek, tatlı ve makarna kategorileri olarak sunacağız. Gelen yarışmacılar, kendi seçtikleri ürünlerle Türk yemeklerini modern hâle getirmiş bir şekilde jüri üyelerine sunacaklar. Jüri şefleri de kendi bilgi ve becerileriyle bunları değerlendirecekler.”
“Şeflerimize ve işletmelere eğitimler veriyoruz”
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği'nin sadece festival organizasyonu yapmakla kalmadığını aynı zamanda yerel şefleri geliştirmek için çalışmalar yürüttüğünü belirten Onur Arslan, şu ifadeleri kullandı:
"Biz aslında Fethiye Aşçılar Derneği olarak yaptığımız çalışmalarda genelde Fethiye’deki şeflerimize de işletmelere de kendi atölyelerimizde çalışma atölyelerimizde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde de işletmelere yemek yemeye gelen ziyaretçilere daha lezzetli daha düzgün yemekler sunabiliyoruz."
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.