Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “Gelenekten Geleceğe Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali” etkinliği Atatürk Stadında gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali M. Fırat Taşolar, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Taşolar ve beraberindeki heyetin katılımı ile açılış kurdelası kesildi.
Etkinlikler kapsamında “Yağ satarım bal satarım”, “Mendil kapmaca”, Kaleli yakan top”, “Dalya”, “Satranç”, “Mangala” oyunları oynandı. Vali Taşolar ve beraberindekiler de çocuklarla birlikte oyunlara eşlik etti.
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, “Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çankırı Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 15 ilkokul, 368 öğrenci, 42 idareci, 32 antrenörün katılımıyla geleneksel çocuk oyunları kapsamında festival havasında böyle güzel bir etkinlik organize edildi. İnşallah çocuklarımız burada da görüldüğü gibi güzel hoş bir zaman geçiriyor. Bu etkinlik aynı zamanda bir yarışma. Yarışmanın ilk aşaması okullarda yapıldı. Burada da finalleri gerçekleştiriliyor. Burada geleneksel çocuk oyunları kapsamında mendil kapmaca, yakar top, mangala, dalya, yağ satarım bal satarım gibi oyunlar oynanıyor. Bunların sonunda da dereceye giren çocuklarımız ödüllendirilecek. Amacımız geleneksel çocuk oyunları ile geçmişten geleceğe kültürel bir bağ kurulması. Çocuklarımızın geçmişiyle bağını kurarak, geleceğe yürümesi arzulanıyor. Bu aynı zamanda bir kültür iletişim. Kültürün gelecek nesillere taşınması ile ilgili bir etkinlik. Hedefimiz bu benzeri çalışmaları daha da artırmak, çocuklarımızın geçmişle bağını koparmadan geleceğe bakmasını sağlamak.” dedi.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.