Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz

Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, 250 binden fazla atamızı şehit verdiğimiz Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 “Çanakkale Geçilmez” diyerek düşman kuvvetlerine karşı ellerindeki sınırlı mühimmat ile karşı çıkan atalarımızın son kan damlasına kadar savaştığı Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü yaşıyoruz.Tüm yurtta olduğu gibi Kozan'da da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinliği düzenlenecek. Kozan'daki program sabah saat 09.30’da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayacak.

Burada düzenlenecek programın ardından Şehit Aileleri Malülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği protokol ve çelenk koyma törenine katılanlar tarafından ziyaret edilecek. Ziyaretin ardından Kozan Mezarlığında bulunan polis ve garnizon şehitliği ziyaret ederek şehitlerimizin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakılarak, dua edilecek.

Çanakkale Savaşı'nda metrekareye 6 bin mermi düştü. 250 binin üzerinde atamızı Çanakkale Savaşı'nda şehit verdik. Atalarımız kanlarının son damlasına kadar vatan topraklarını düşmanların işgal etmemesi için savaştı.1. Dünya savaşının en kanlı bölümlerinden birini oluşturan Çanakkale savaşı, Türk ordusunun kazandığı destansı zaferlerden sadece birini oluşturmaktadır.İtilaf devletlerinin müttefiklere Rusya’ya yönelik yardımlarını götürebilmek adına ve Osmanlı devletini savaş dışı bırakabilmek adına başlattığı bu savaşta, Osmanlı Ordusu 18 Mart 1915 de şerefli bir galibiyet almıştır.Deniz savaşında ağır kayıplar yaşayan itilaf devletler, çözümü Gelibolu yarımadasına asker çıkarıp savaşı karadan bitirmekte aradılar. 25 Nisan 1915 de Conkbayırı civarında düşman ilerleyişini M.Kemal ve askerleri durdurmayı başardı ve bu savaş sonucunda M.Kemal albaylık rütbesine terfi ettirildi.General Harrington komutasındaki itilaf devletleri askerleri 6-7 ağustos tarihinde tekrar hücuma kalktı ancak Anafartalar Kumandanı M.Kemal bu savaştan da kesin bir zaferle ayrılarak 1. Anafartalar muharebesini kazanmış oldu. Bu zaferin peşinden Kireçtepe ve 2. Anafartalar zaferlerinin de kazanılmasıyla birlikte Türk ordusunun verdiği 253 bin kayba karşılık zafer kazanılmış oldu. Gonca Erdemli

 

 

 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.