Bursa’da “Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi” hizmete açıldı

Bursa’da “Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi” hizmete açıldı

Yıldırım Belediyesi’nin hayırsever desteğiyle ilçeye kazandırdığı ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’, Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, 28. dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

İlçenin eğitim ve kültür yaşamına yeni bir soluk ve vizyon katacak kütüphane, öğrencilere 7 gün 24 saat çalışma ve araştırma imkânı sunacak. Hiç kapanmayacak kütüphane, 1250 metrekarelik alana sahip. 20 bin eserin yer aldığı kütüphanenin bünyesinde, 300 kişilik kütüphane alanı, özel okuma alanları, 100 kişilik seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, grup ders çalışma alanları, kafeterya ve dinlenme alanları bulunuyor. Kütüphanede kültür ve sanat etkinlikleri de yapılacak. Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nin açılışına Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, 28. dönem TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala ve Leyla Şahin Usta, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, hayırsever Şeremet ailesi ve konuklar katıldı.

Açılışta konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, hem Yıldırım hem de Bursa için değerli bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bir medeniyetin temeli bilgi, eğitim ve kitapla atılır. Bursa bunu tarihinde pozitif ve dini ilimlerin birlikte okutulduğu kurumları ve zengin kütüphaneleri ile başarmış ve örnekliğini hala sürdürmektedir. Kitap ve kütüphane gelişme, ilerleme ve başarının ön koşulu olmazsa olmazıdır. Bugün kitap ve kütüphaneler yaşam biçimimizin en önemli parçalarından hatta en önemlisi olmak durumundadır. Bu hızlı ve akışkan hayata karşı benliğimizi ve kimliğimizi korumak için okumak, çok okumak zorundayız. Bu bilinçle en önemli ve en değer verdiğimiz konulardan birisi özellikle gençlerimizin eğitimine verebileceğimiz katkı oldu. Hamdolsun AK Parti iktidarıyla birlikte hayat standardımız yükseldi, kendi çocukluk şartlarımızla karşılaştırdığımızda evlerimiz eskiye göre çok konforlu fakat teknoloji ve imkanlar her ne kadar gelişse de bu konfor kütüphanedeki aşkı ve motivasyonu veremiyor. Bu sebeple, geçtiğimiz aylarda Yıldırım Millet Kıraathanesi’ni ilçemize kazandıran Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Yıldırım’ı okuma salonları ile donatıyoruz”

Yıldırım’da okuma salonlarının sayısını artırdıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Gençlerimizin bilgiye erişimini ve kendi öz değerleri bağlamında sosyalleşmesini önemli buluyoruz. Bu maksada binaen Yıldırımın dört bir tarafını kültür merkezleri ve okuma salonları ile donatıyoruz. Göreve geldiğimizde belediyemiz bünyesinde 1 adet olan kütüphane sayımızı 10’a yükselttik. Bu kutlu hizmet halkasını bugün sizlerle beraber Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanemiz ile taçlandırıyoruz. Daha nice kütüphaneleri Yıldırımlıların hizmetine sunmanın azmini ve heyecanını taşıdığımızı sizlerle paylaşmak isterim. Yıldırım ilçemiz Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte artık bir üniversite şehridir. Yıldırım’a böyle bir mekan şarttı” diye konuştu.

“Binali Yıldırım: Burada Türkiye’nin geleceği var”

Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, 28. dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım da, hayırsever Şeremet Ailesi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Benim çocukluk ve gençliğimde çok kütüphane yoktu. Olanlar da devlet dairesi gibi çalışırdı. Şimdi uyumayan kütüphane diyoruz. Gençlerimize buradan faydalanmak kalıyor. İnşallah burada hayatın değişik yönlerinde bilgilerini görgülerini artıracaklar. Bir Çin atasözü der ki; 1 yılı hedefliyorsan tohum ek, 10 yılı hedefliyorsan ağaç dik, 100 yılı hedefliyorsan insan yetiştir. İnsan yetiştirmenin yeri de buralar. Ne kadar çok okursak o kadar anlaşmazlıklarımız azalır. En büyük 2 Şehir 3 Şubat 2021 çarŞamba Bursa Yıldırım Belediyesi’nin öğrencilere 7 gün 24 saat çalışma ve araştırma imkânı sunacağı, ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’ Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, 28. dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle açıldı. 2002 yılında bakan olduğumda hızlı internetin adı yoktu. Şimdi 3 milyon hızlı internet kullanıcısı var. Fiber ağlarla ülkeyi donattık. Akıl yollarıyla Bursa’yı memleketi donattık. Ben Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı bu güzel eserin kazandırılmasına vesile olduğu için tebrik ediyorum. An büyük teşekkürüm de Şeremet ailesine. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projeler bana çok heyecan verir. Burada Türkiye’nin geleceği var. Gençlerimiz için bilgi hazinesi var” diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, gençlerin hayata hazırlanması adına kütüphaneler okuma salonları yaptıklarını belirterek, “Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımızın millet kıraathaneleri konusunda önceliği var. Biz de Bursa olarak buna öncü olmaya çalışıyoruz. Şeremet ailesi çok hayırsever bir aile. Onlara ve Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Bu güzel mekanın Bursa’mıza ışık saçmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.