“Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun” projesi 100 bin çocuğa ulaştı

“Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun” projesi 100 bin çocuğa ulaştı

TEKNOFEST Genel Sekreteri Saymaz, Cumhuriyet'in 100. yılında "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" programı kapsamında 100 bin çocuğu taşımayı hedeflediklerini belirterek, "Bu hedefimize de bugün itibarıyla İzmir'de ulaşmış bulunmaktayız." dedi.

Anadolu Ajansı'nın 9'uncu kez global iletişim ortağı olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde İzmir Çiğli Havaalanı'nda gerçekleştirilen dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in dördüncü gününde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

TEKNOFEST İzmir'de "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesi kapsamında çevre illerden gelen öğrenciler ilk kez helikopterle uçuş deneyimi yaşadı. Helikoptere binecek olmalarından habersiz olan bazı öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı görüldü. TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdemir Bayraktar anısına düzenledikleri proje kapsamında yüz binlerce çocuğu TEKNOFEST alanına taşıdıklarını söyledi.

En önemli amaçlarının çocukların Türkiye'nin geliştirmiş olduğu projelere tanıklık etmesi olduğunu aktaran Saymaz, "Onların şahit olmasını sağlamak ve ufuklarını açmak çok önemli. Biz bu programa ilk önce Samsun'da başladık. Sonra İstanbul, Ankara, İzmir ile devam ediyoruz. 2023'te TEKNOFEST'i İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenledik. Aslında İstanbul'da 40 bin, Ankara'da 30 bin öğrencimizi taşıdık. Cumhuriyetimizin 100. yılında 'Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun' programı kapsamında 100 bin çocuğumuzu taşımayı hedeflemiştik. Bu hedefimize de bugün itibarıyla İzmir'de ulaşmış bulunmaktayız." diye konuştu.

İstanbul'daki TEKNOFEST sürecinde bilhassa 40 bin öğrencinin içerisinde deprem bölgesinden de çocukların olmasına önem verdiklerini vurgulayan Saymaz, hava yolu vasıtasıyla deprem bölgesindeki çocukları İstanbul'daki TEKNOFEST alanına taşıdıklarını ifade etti.

Saymaz, deprem bölgesindeki çocukların bir nebze o psikolojiden kurtulması için hem sahada hem de İstanbul TEKNOFEST'te ciddi anlamda gayret sarf ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti: "TEKNOFEST 2018'den bu yana düzenlediğimiz bir festival aslında. 2018'den bu yana bir yarışmacıya o dönemki şartlarını, ufkunu sorduğunuzda, bugün tekrar sorduğunuzda dağlar kadar fark vardır. 2018'de hiçbir çalışma içerisinde olmadığını düşündüğünüzde TEKNOFEST'e başvurmuşsa hiçbir şey yapmamışsa bile bir takım olmayı, bir zaman planlaması yapmayı, bazen kaybetmeyi, üzülmeyi, bazen de kazanıp sevinmeyi bile tatması bence çok kıymetli bir duygu. Bu bile onlar için küçük yaşta çok ciddi bir kazanım. 2018'den bu yana aslında TEKNOFEST yarışmaları organize ettik. Ankara'da ise bunu biraz daha değiştirmiş olduk. Ankara'da biraz daha TEKNOFEST Girişim Yarışmalarına odaklandık. 2018'den bugüne kadar yarışmacı olarak yarışan ve projelerini geliştiren yarışmacılarımız bugün artık onları girişime dönüştürüyor. Topluma bir hizmet olarak sunması için biz onlara bir alan açmış olduk. Bunu ilk defa Ankara'da ve İzmir'de yapmış olduk. AA

 

 

 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.