Antalya’da ErasmusDays Festivali

Antalya’da ErasmusDays Festivali

Gençlerin uluslararası projelerle tanışmasına ve farklı kültürlerle buluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Antalya ErasmusDays Festivali başladı.

Antalya Millet Bahçesi’nde düzenlenen açılış törenine Vali Hulusi Şahin’in eşi Ebru Şahin ve Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat da katıldı. Antalya Valiliği himayesinde, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen festivalde, Erasmus+ ve Avrupa Birliği projelerinde yer almış ya da bu alanda çalışmak isteyen kurum ve kuruluşlar stant açarak projelerini tanıttı. Festivalde halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 ‘Şehrimizin vizyonunu tanıtacağız’

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinatörü Gülşen Elmas, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, “Gençlerimiz ve öğrencilerimiz bugün burada Avrupa’nın en kapsayıcı ve en ilham verici eğitim programlarından biri olan Erasmus Plus’ın çatısı altında Antalya Festivali vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu yıl Antalya’mızda ilk kez gerçekleştiriyoruz. Antalya Valiliği, Avrupa Birliği Koordinatörlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, tüm kurum ve kuruluşlarımızın da katılımıyla festival ruhunda gerçekleşmektedir. Bu organizasyon, şehrimizin vizyonunu, iş birliği kültürünü ve gençliğe verdiği değeri en güzel şekilde yansıtmaktadır. Festivalde yalnızca projeleri tanıtmakla kalmayacağız, aynı zamanda hayallerini yeni ufuklara taşıyacak ilham verici buluşmalara da ev sahipliği yapacağız” dedi. Etkinliklerin saat 20.00’ye kadar devam edeceği belirtildi.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.