Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ali Etiz, 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi nedeniyle kentte 500 bin kişiye eğitim vereceklerini açıkladı.
AFAD Denizli İl Müdürlüğü, yerel ve ulusal gazeteciler ile bir araya gelerek 2021 yılının “Afet eğitim yılı” olarak ilan edildiğini tekrar hatırlatarak kentte gerçekleştirilen çalışmalardan bahsedildi. AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, sadece doğal afetlere ve kayıp vakalarına bakmadıklarını gerektiğinde trafik kazasına, kimyasal, biyolojik, nükleer ve radyolojik tehditlerle ilgili vakalara baktıklarını belirtti. AFAD ekipleri vatandaşların mal ve can güvenliğinin korunması konusunda “2021 yılı Afet eğitim yılı” ile birlikte eğitimlerine devam ettiklerini anlattı. Denizli'de mahalle mahalle, ilçe ilçe dolaşarak kentte her vatandaşın afet konusunda bilinçlenmesi için eğitimler gerçekleştirdiklerini söyleyen AFAD İl Müdürü Etiz, 1-7 Mart Deprem Haftası ile birlikte çalışmalarını arttırdıklarını belirtti.
“500 bin kişiye Temel Afet Farkındalık eğitimi vermek istiyoruz”
AFAD İl Müdürü Etiz, “Denizli'de deprem konusunda riskli bulunan alanlardan birisidir. Her sene çeşitli eğitimler konusunda çalışmalarımıza devam ederken, 2021 yılı ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlçelerde eğitimlerimize başladık, yüz yüze ve online eğitimlerimizde devam ediyor. Sosyal medya üzerinden vatandaşları sürekli olarak bilgilendiriyoruz. Amacımız Denizli'de yaşayan her bireyin, çocuklarda dahil olmak üzere yaklaşık 500 bin kişiye temel afet farkındalık eğitimi vermek istiyoruz. Bu sayı daha da yükselebilir, çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bugün burada gazetecilere de bireysel bir eğitim vermiş olduk. Katılımlardan dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür ederim” dedi. Fatma Tekeş
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.